TKS wedstrijdtraining

De training zal verzorgd worden door Bastiaan Kramer en Marloes Schuijt, beiden in het bezit van de KNLTB A- en B-licentie. Daarnaast zijn zij beide conditietrainer.

Naast de technische, tactische en conditionele aspecten van de tennissport, wordt in de training zowel aandacht aan de motorische als de mentale ontwikkeling van het kind besteed.

Wij onderscheiden ons van andere tennisscholen omdat wij een individueel plan van aanpak voor de kinderen maken.

Hoe gaan wij te werk?

Ieder kind krijgt een voortgangsrapport, waarin specifieke aandachtspunten op korte en lange termijn worden aangegeven.

Er wordt een uitwisseling georganiseerd met een andere tennisschool, waarbij de kinderen worden begeleid door de trainers.

Er zal een week door de trainers worden uitgekozen, waarin de kinderen zich kunnen opgeven voor een toernooi, waarbij ze in de ochtend trainen en daarna begeleid worden door de trainers.

Wij willen bewerkstelligen dat de kinderen ook zelf meer gaan nadenken over hun eigen spel en het spel van andere spelers. Dit gaan wij realiseren door onder andere videobeelden van henzelf terug te kijken, beelden van profspelers te laten zien en observatieformulieren te laten invullen.

In de training wordt ook aandacht besteed aan andere sporten, zodat de kinderen op een leuke en afwisselende manier motorisch veelzijdig ontwikkeld worden.

Wat verwachten wij van de leerlingen?

– Enthousiasme
– Inzet
– Doorzettingsvermogen
– Serieus bezig zijn met hun trainingsdoelen
– Presentieplicht voor de kinderen; dus ook bij regen en eventuele blessures. Bij regen wordt er gezamenlijk in het clubhuis naar opgenomen beelden van de kinderen gekeken. Dit afgewisseld met conditionele oefeningen. Er wordt gespeeld op kunstgras, dus als de bui weg is, kunnen we zo goed als direct weer de baan op.
– Ieder kind is verantwoordelijk voor het inpakken van zijn/ haar tas. Dit houdt in; rackets, kleding, eten en drinken, voortgangsrapport en eventuele andere zaken.

Wat verwachten wij van de ouders?

– Afstand tijdens de training (geen coaching, niet te dicht bij de baan)
– Betrokkenheid ( weten wat de aandachtspunten van je kind zijn )
– Open manier van communiceren. Als er iets speelt bijvoorbeeld in de thuissituatie, op school of in de training, laat ons dit weten! Dan kunnen wij ook flexibel omgaan met de individuele benadering van uw kind. Dit is essentieel voor een goede individuele begeleiding op korte en vooral lange termijn. Wanneer er zich zo’n situatie voordoet dan stellen wij het op prijs dat we minimaal een dag voor of na de training worden ingelicht, dus niet tijdens de training.
– Positieve ondersteuning van de kinderen. Dus draag er ook aan bij dat je kind zelfstandig zijn/haar spullen inpakt.

Momenteel wordt de wedstrijdtraining 1 keer in de drie weken op zondag van 09.30 tot 12.00 gegeven. De start van de zomer wedstrijdtraining zal ongeveer begin april zijn. Uiteraard plaatsen wij de exacte gegevens van; de dag en het tijdstip waarop de training wordt gegeven, de duur en de kosten van de cursus nog op de site.

Bij de winter wedstrijdtraining zijn momenteel nog twee plaatsen beschikbaar.